Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Gemensam bolagsstruktur banar väg för varumärket Avtalat

23 maj 2024

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har enats om nästa steg för varumärket Avtalat och en framtida bolagsstruktur för valcentralerna Fora och Collectum samt informationsbolaget Kollektiv­avtals­information. Det här innebär att all operativ verksamhet i huvudsak samlas i ett och samma bolag, till exempel IT och kundservice. 

Styrelseordforande-Christer-Ågren_Foto_Erik_Flyg_med_logotyper.jpg

Styrelseordförande Christer Ågren Foto: Erik Flyg

Regelverken avseende ITP och Avtals­pension SAF-LO administreras även fortsättningsvis från varsitt bolag. Genom denna förändring strävar parterna efter att uppnå synergier för kollektiv­avtalad pension och försäkring.

Styrelseordförande Christer Ågren kommenterar:

–Genom överenskommelsen fortsätter vi arbetet med att förenkla för kunderna genom Avtalat, som blir det gemensamma varumärket mot marknaden. Samtidigt når vi en mer kostnadseffektiv administration av de kollektiv­avtalade försäkringarna. Vi får möjlighet till minskade driftkostnader, vilket på sikt kan leda till lägre avgifter för de tjänster som levereras.

Arbetet med att tillsätta en gemensam vd och ledningsgrupp för bolagen kommer nu att starta. Förändringarna förväntas vara genomförda till 2027, medan medarbetarna redan år 2026 kommer att sitta i gemensamma lokaler.

–Överenskommelsen medför ett bättre samlat erbjudande för Sveriges arbetsgivare och deras anställda, samtidigt som det här för med sig stora möjligheter för partsbolagen och dess medarbetare, säger Christer Ågren.

20 augusti 2024

Charlotte Anderén Fornander utses till tillförordnad vd för Fora

Foras nuvarande vd, Elisabeth Wisén, lämnar sin position. Hon ersätts av Charlotte Anderén Fornander, som tillträder som tillförordnad vd från och med den 1 september 2024.

19 augusti 2024

Nyhet i rutinen för månadsfakturan

Nu tar vi nästa steg för att linjera administrationen av de kollektivavtalade försäkringarna för arbetare och tjänstemän.

15 augusti 2024

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

Den här informationen är till arbetsgivare som har betalat avgift till TRR, TRS eller TSL under perioden 1 januari - 31december 2023 och som ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

2 juli 2024

Glad sommar!

Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang. 

18 juni 2024

Semester och paus - kanske bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar

Juli och första delen av augusti är den vanligaste perioden för svenskarnas sommarsemester. Då tar vi en längre paus från jobbet och förhoppningsvis infinner sig semesterlugnet. Kanske är det bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar?

av 38
>