Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Idag firar vi Tjänstepensionens dag

27 september 2024

Tjänste­­pensionens dag firas varje år den 27 september. Syftet är att uppmärksamma och påminna om att tjänste­pension är en viktig förmån som har stor betydelse för den totala pensionen.

Sarah_800.jpg

För fjortonde året i rad går tjänste­pensions­bolag, valcentraler, fackförbund och Pensions­myndigheten samman för att uppmärksamma tjänste­­pensionen. I år har man tagit hjälp av Sarah Dawn Finer för att gratulera och fira alla runt om i landet som har tjänste­pension. Två korta filmer har tagits fram med budskapet att tjänste­­pensionen är en förmån värd att fira.

Alla som betalar skatt tjänar in till sin allmänna pension, men tjänste­­pensionen kommer via arbetsgivaren. Tjänste­­pensionen är en stor del av den framtida pensionen och därför är det viktigt att se till att man har tjänste­pension.

Ta reda på om du har tjänste­pension

Du som jobbar statligt, inom kommun eller region har tjänste­pension. Vet du inte om du har tjänste­pension kan du logga in på fora.se, Mina sidor, eller på Min Pension där information finns. Du kan även fråga din arbetsgivare. Och kom ihåg att fråga om du får tjänste­pension när du anställs för första gången eller byter jobb.

Om Tjänste­­pensionens dag 

Cirka 9 av 10 har tjänste­pension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektiv­avtalade men det finns också andra tjänste­pensions­lösningar. Trots att tjänste­­pensionen är en så viktig del av den totala pensionen är det många som inte vet om de har tjänste­pension eller hur mycket som betalas in. 

Därför går pensions­branschen samman och uppmärksammar tjänste­­pensionen en dag om året.

tjanstepensionensdag_250.png

Deltagande bolag och myndigheter år 2024
Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Läns­försäkringar, Min­pension, Movestic, OFR, Pensions­myndigheten, Pensions­valet, PRI, PTK, SPV, SPP och Sveriges ingenjörer.

27 september 2024

Idag firar vi Tjänstepensionens dag

Tjänstepensionens dag firas varje år den 27 september. Syftet är att uppmärksamma och påminna om att tjänstepension är en viktig förmån som har stor betydelse för den totala pensionen.

20 augusti 2024

Charlotte Anderén Fornander utses till tillförordnad vd för Fora

Foras nuvarande vd, Elisabeth Wisén, lämnar sin position. Hon ersätts av Charlotte Anderén Fornander, som tillträder som tillförordnad vd från och med den 1 september 2024.

19 augusti 2024

Nyhet i rutinen för månadsfakturan

Nu tar vi nästa steg för att linjera administrationen av de kollektivavtalade försäkringarna för arbetare och tjänstemän.

15 augusti 2024

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

Den här informationen är till arbetsgivare som har betalat avgift till TRR, TRS eller TSL under perioden 1 januari - 31december 2023 och som ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

2 juli 2024

Glad sommar!

Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang. 

av 38
>