Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

15 augusti 2024

Den här informationen är till arbetsgivare som har betalat avgift till TRR, TRS eller TSL under perioden 1 januari - 31december 2023 och som ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

Viktigt för arbetsgivare att göra före den 15 september

  • Registrera ett gällande bankkonto eller bankgiro hos Fora. Detta är mycket viktigt eftersom vi inte kan betala ut ersättning på avi eller annat sätt.
  • Säkerställ att du har slutrapporterat dina anställdas löner.
  • Kontrollera att företagets e-postadress som finns hos Fora stämmer.

Vilka arbetsgivare kan ha rätt till ersättning?

Arbetsgivare som betalar avgift till någon av organisationerna Trygghetsfonden TSL, TRR Trygghetsrådet eller Trygghetsrådet TRS kan enligt lagen (2022:850) om grundläggande omställnings- och kompetensstöd ha rätt till ersättning från Kammarkollegiet.

Den statliga ersättningen är en kompensation för den avgift arbetsgivaren betalar för tjänsterna inom omställnings- och kompetensstödet.

Fora har, genom försäkringsvillkoren, fullmakt att ansöka om ersättning för företagets räkning och betala ut den beslutade ersättningen till företaget.

Det här händer den 30 september 2024 och framåt

  • Fora lämnar ansökan till Kammarkollegiet den 30 september 2024.
  • Kammarkollegiet beslutar om ersättning under hösten och meddelar Fora.
  • Senast den 31 december 2024 betalar Fora ut ersättning till de arbetsgivare som blivit beviljade ersättning och som uppfyller punkterna ovan.

Information om hur man registrerar ett konto och mycket mer finns i länkarna.

20 augusti 2024

Charlotte Anderén Fornander utses till tillförordnad vd för Fora

Foras nuvarande vd, Elisabeth Wisén, lämnar sin position. Hon ersätts av Charlotte Anderén Fornander, som tillträder som tillförordnad vd från och med den 1 september 2024.

19 augusti 2024

Nyhet i rutinen för månadsfakturan

Nu tar vi nästa steg för att linjera administrationen av de kollektivavtalade försäkringarna för arbetare och tjänstemän.

15 augusti 2024

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

Den här informationen är till arbetsgivare som har betalat avgift till TRR, TRS eller TSL under perioden 1 januari - 31december 2023 och som ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

2 juli 2024

Glad sommar!

Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang. 

18 juni 2024

Semester och paus - kanske bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar

Juli och första delen av augusti är den vanligaste perioden för svenskarnas sommarsemester. Då tar vi en längre paus från jobbet och förhoppningsvis infinner sig semesterlugnet. Kanske är det bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar?

av 38
>