
En fritidsförening som bygger broar
– Vårt mål är att göra det enkelt och roligt att delta i aktiviteter som skapar gemenskap – kanske till och med aktiviteter man aldrig tidigare testat. Vi subventionerar kostnaderna så att så många som möjligt kan vara med, förklarar Agnes.
Fritte erbjuder en bred variation av aktiviteter, allt från månatliga pubkvällar på kontoret till teaterbesök, keramikworkshops och bokcirklar. Vi sprang midnattsloppet 2024 och kommer göra det i år igen. Planerna framöver inkluderar även spännande aktiviteter som yxkastning, ölprovning och hästridning. Aktiviteterna, som hålls efter arbetstid, två till tre gånger per halvår är mycket uppskattade bland medarbetarna.
– Många ser det som ett trevligt inslag i vardagen. Det är kul att kunna umgås med kollegor i en avslappnad miljö. Vi vill hela tiden utveckla oss och hitta nya sätt att skapa minnesvärda upplevelser.
Förmåner för ökat välmående på jobbet
Utöver roliga aktiviteter och gemenskap erbjuder Fora också flera fina förmåner för medarbetare.
– Jag använder friskvårdsbidraget årligen, den förmånen värdesätter jag mycket. Sedan får vi också hälsoundersökningarna en gång per år vilket är väldigt bra. Dessutom har vi en förmånsportal där du kan ta del av olika förmåner, deals och rabatter. Jag gillar lunchförmånen - en extra ekonomisk förmån.
Fora som arbetsgivare – samhällsnytta och engagemang
Fora är en arbetsplats som aktivt bidrar till att stärka den svenska välfärden genom att förvalta kollektivavtalade trygghetslösningar. Foras uppdrag som serviceföretag är att säkerställa att kollektivavtalade förmåner blir korrekt hanterade, beräknade, fakturerade och överförda. Varje år förmedlar Fora drygt 24 miljarder kronor i premier och avgifter. Foras kunder är 232 000 företag och deras anställda. Cirka 4,7 miljoner individer omfattas av de kollektivavtalade försäkringarna som Fora administrerar. Denna samhällsnytta skapar en känsla av mening och stolthet hos medarbetarna.
– Det är motiverande att veta att vårt arbete gör skillnad för så många människor. När det kombineras med en arbetsmiljö som är inkluderande och engagerad blir det en väldigt bra kombination, säger Agnes.
En kultur av samarbete och framåtanda
På Fora genomsyras kulturen av samarbete, vänlighet och en gemensam strävan framåt. Medarbetarna uppmuntras att växa och utvecklas, både i sina dagliga roller och genom deltagande i nya projekt och initiativ.
– Fora är en arbetsplats där man känner sig sedd och värderad. Fora är väldigt måna om att medarbetarna ska få utveckling och testa nya saker. Att arbeta här innebär att vara en del av en gemenskap där alla strävar mot samma mål, avslutar Agnes.